psalmen en hun reden psalm 1 vers 1 WELGELUKZALIG is de man die niet wandelt in den raad der goddelozen, noch staat op den weg der zondaren, noch zit in het gestoelte der spotters.

   Psalm 1 vers 1 (raad van Jezus en GOD aan de mens met zegen en waarschuwing)

David was een man GODS een man naar GODS hart ,HIJ SCHREEF zonder het zelf volledig(soms) te weten over  CHRISTUS RAAD  GEZAG EN WIJSHEID.

SOMS was hij zelf het beeld van DE MESSIAS hoe wonderlijk is GODS WERK EN Raad?

 Tweeerleiwegen de wegen (smal) DES HEEREN -DE WEGEN DES satans (brede en grootte verleidelijke en makkelijke weg,dodelijk)

 EEN PSALM VAN RAAD ,OORZAAK ,GEVOLG ,BELOFTE EN OORDEEL.

Matth. 25:41  Dan zal Hij zeggen ook tot degenen die ter linkerhand zijn: Gaat weg van Mij, gij vervloekten, in het eeuwige vuur, hetwelk den duivel en zijn engelen bereid is.

Want de HEERE kent den weg(1e weg) der rechtvaardigen, maar de weg (2e weg)der goddelozen zal vergaan.(ps 1/6)

PSALM 1 vers 1  :  
1

 WELGELUKZALIG is de man die niet wandelt in den raad der goddelozen, noch staat op den weg der zondaren, noch zit in het gestoelte der spotters.


WELGELUKZALIG  is met hoofdletters geschreven in de staten vertaling .
HUN wisten van de betekenis dat je dan in DE HEMEL bent als je leeft in GODS WIL. (in CHRISTUS)

1 TIM 4 /8
 Want de lichamelijke oefening is tot weinig nut, maar de godzaligheid is tot alle dingen nut, hebbende de belofte des tegenwoordigen en des toekomenden levens.
Hier zegt Timotheus dat het stof tijdelijk is in het vlees en vergaat (lichamelijke oefening,buiten GOD.
Maar als je met GOD leeft en ZIJN WIL doet dan ga je naar de hemel en word je niet geoordeeld .
DAAR komt het eigenlijk op neer met welgelukzalig ,het wel gelukken van iets ,een goede afloop ,met HOOP NU EN IN DE TOEKOMST .

WIJ mogen nu dus al hopen ,dat is een groot geluk gemeente ,een waar GODSGELUK ,want wie doet wat HEM belieft, heeft een welgevallen bij HEM
ook IN TEGENSPOEDEN . (GOD verlaat je nooit)

 WELGELUKZALIG is de man die niet wandelt Ps 1 /1

Hier staat niet wandelt ,betekent de gang naar de zonden of in de zonden ,op weg naar de zonden(verleiding) betekent als je met goddelozen je tijd doorbrengt zodat je ook goddeloos word of zelfs goddelozer word .(kruisigd jezelf)

Ps. 26:4  Ik zit niet bij ijdele lieden, en met bedekte lieden ga ik niet om.
Spr. 1:10  Mijn zoon, indien de zondaars u aanlokken, bewillig niet;
Spr. 1:15  Mijn zoon, wandel niet met hen op den weg; weer uw voet van hun pad.
Spr. 4:14  Kom niet op het pad der goddelozen, en treed niet op den weg der bozen.
Spr. 4:15  Verwerp dien, ga er niet door; wijk ervan en ga voorbij.
1 Kor. 15:33  Dwaalt niet; kwade samensprekingen verderven goede zeden.
Ef. 5:11  En hebt geen gemeenschap met de onvruchtbare werken der duisternis, maar bestraft ze ook veeleer.Eigenlijk WIL God ons zeggen loop niet met hun of waarschuw hen !

Ps 1 /1

WELGELUKZALIG is de man die niet wandelt in den raad der goddelozen

Job 21:16  Doch zie, hun goed is niet in hun hand; de raad der goddelozen is verre van mij.
Job 18:7  De treden zijner macht zullen benauwd worden, en zijn raad zal hem nederwerpen.
Raad van goddelozen kan dodelijk zijn maar ook raad van lauwe gelovigen. (spotters,halve gelovigen,onwetenden vaak )
Dodelijk houd in ,dat je hun raad of geloof aanneemt en verloren gaat op de lange termijn .(is heel makkelijk gebeurt,met valse doctrines of voorstellingen tot ondergang der zielen en mensen)

WELGELUKZALIG is de man die niet wandelt in den raad der goddelozen, noch staat op den weg der zondaren, noch zit in het gestoelte der spotters.

vers 5  Daarom zullen de goddelozen niet bestaan in het gericht, noch de zondaars in de vergadering der rechtvaardigen.
Ps. 26:9  Raap mijn ziel niet weg met de zondaren, noch mijn leven met de mannen des bloeds,
Ps. 104:35  De zondaars zullen van de aarde verdaan worden, en de goddelozen zullen niet meer zijn. Loof den HEERE, mijn ziel. Hallelujah.
Pred. 2:26  Want Hij geeft wijsheid en wetenschap en vreugde den mens die goed is voor Zijn aangezicht; maar den zondaar geeft Hij bezigheid om te verzamelen en te vergaderen, opdat Hij het geve dien die goed is voor Gods aangezicht. Dit is ook ijdelheid en kwelling des geestes.
Pred. 9:2  Alle ding wedervaart hun gelijk allen anderen; enerlei wedervaart den rechtvaardige en den goddeloze, den goede en den reine, als den onreine; zo dien die offert, als dien die niet offert; gelijk den goede, alzo ook den zondaar; dien die zweert, gelijk als dien die den eed vreest.
Jes. 65:20  Vandaar zal niet meer wezen een zuigeling van weinige dagen, noch een oud man die zijn dagen niet zal vervullen; want een jongeling zal sterven honderd jaar oud zijnde, maar een zondaar honderd jaar oud zijnde, zal vervloekt worden.
Matth. 26:45  Toen kwam Hij tot Zijn discipelen en zeide tot hen: Slaapt nuvoort en rust; zie, de ure is nabijgekomen, en de Zoon des mensen wordt overgeleverd in de handen der zondaren.
Rom. 5:8  Maar God bevestigt Zijn liefde jegens ons, dat Christus voor ons gestorven is als wij nog zondaars waren.
1 Sam. 15:18 (kt.)  En de HEERE heeft u op den weg gezonden, en gezegd: Ga heen en verban de zondaars, de Amalekieten, en strijd tegen hen, totdat gij dezelve tenietdoet.

1 Je hebt dus goddelozen (geen God)(geen geboden)(geen genade)(geen geluk ,tijdelijk geluk)

2 zondaren (wel of niet een GOD of onwetend en wetende zondaren ,bewust onbewust)

3 spotters  (gelovig of ongelovig ,bewust of onbewust spottend ,openbaar (T.O.V GOD)zondigen zonder besef of met heel veel besef )
spotters is eigenlijk gelijk de duivel ,die spot met de genade van GOD ,want GOD HOEFT MAAR TE SPREKEN EN je bent er niet en Nooitmeer ,niet in zijn aangezicht ,
het tarten van GOD is een zonde tegen de Heilige Geest  GODS ,ZIJN MAJESTEIT Mag je nooit aantasten je vervloekt je zelf net als de Romeinen deden onder het kruis en CHRISTUS OPHINGEN ,dan hang je CHRISTUS OP EN SLA je NAGELS ERBIJ !.


VADER VERGEEF hun want ze spotten met U en straffen uw HEILIGE ZOON !,ONWETEND SOMMIGEN WETENDE .

Wij slaan als zondaren bij die Romeinen en slaan er nagels bij als we spotten en blijven zondigen bewust onbewust ,
Soms laat GOD de mens in zijn zonden verzwolgen worden ,Net als een woeste rivier die je overmant en meesleurt de diepte in van de hel.
DE dalen in ,wat heb je dan geluk als je een hout vind waar je op kan rusten een vlot of iets wat drijft op de stromen van zonden ,in illusie beland en toch op het hout je redding vinden ,GENADE .
HET HOUT is je redding .

WELGELUKZALIG is de man die niet wandelt in den raad der goddelozen, noch staat op den weg der zondaren, noch zit in het gestoelte der spotters.

 Wel-geluk-zalig is DE MAN zou in grootte letters MOETEN staan.

JEZUS liep wel in de raad van goddelozen maar kon ze allen weerstaan

JEZUS liep wel in de raad van zondaren maar leerde hun geduldig en weerstond hun zonden en vergaf de behoeftigen,en zondigde zelf niet !

JEZUS was in de raad van spotter maar weerstond hun tot het einde toen het volbracht was ,HIJ droeg hun spotternijen als een lam dat ter slachting geleid word .
HIJ ZWEEG en sprak meer als de spotters de zondaren en de GODDELOZEN SAMEN .
HIJ LIEP IN DE RAAD VAN ZIJN EEUWIGE VADER En kon DE STRIJD des satans weerstaan in drievoud
namelijk

dood verslagen (1) opdracht

1 ZIJN VADER STAAT ALTIJD OP NUMMER 1 (boven alle goddelozen en zonden EN vooral de dood!) zodat de duivel geen kans ziet om HEM TE laten zondigen ,satan is uitgeschakeld. (dood is verslagen)
CHRISTUS BLIJFT HIER DOOR HEILIG anders kan hij ons niet met ZIJN HEILIG BLOED KOPEN . (opdracht )
Als je niet met goddelozen om gaat blijf je heilig ,betekent uit het gevaar van de hel.(is oordeel)
ZO blijf je in het verbond van het(hoop) kruis ,beter een goed woord dan een kwaad gezicht.(naar de goddelozen)

zonde verslagen .(2)
2
JEZUS STOND boven de zondaren ,hing boven alle zondaren ,en vergaf de behoeftigen ,diegene die DE WAARDE van HET BLOED WETEN tot hun eeuwige redding .
CHRISTUS WAS VERHOOGT AAN HET KRUIS EN WERD EEN GENEZING VOOR ons allen .
Wassen en minder worden ,JEZUS HEEFT DE zonden op HEM GENOMEN nu is elke zonde onnuttig geworden (die leid naar de dood ),
mensen die nu als JEZUS proberen te leven mogen uitzien naar vergeving van schuld omdat het BLOED ALLES WAST EN VERBERGT .
de satan heeft geen recht meer op je als je heilig gaat leven(kleine zonden met gedachten ) in het WERK VAN CHRISTUS ,want wij zijn een zwak schijnsel in vergelijking met HEM .
IN christus mogen we stralen MET MILJARDEN ,wat zal dat een LICHT ZIJN !
satans recht op uw ziel is verpulvert aan het kruis door een LAM ,wat een vernedering voor satan ,zo,n machtige verleider en moordenaar der zielen .
DOOR Christus heeft u OOK GEWONNEN ,IN CHRISTUS ALLEN IN 1.

de duivel helemaal verslagen ,want de satan spot met GODS GODDELIJK MACHT EN NATUUR! (schepping,maakt JEZUS minder)


de spotter satan verslagen *in de mens woekert hij als een dodelijk virus.(3)
3
De spotter zijn mensen die TEGEN GOD ZICH STELLEN alsof ze zelf gode waren niet wetende, onwetend nog erger wetende )
Bewust en onbewust ,JEZUS WAS SUPER BEWUST VAN alle verdorven spotters maar zag hun aan ,en zweeg .(satan was niet opgewassen tegen over de heilige geest in CHRISTUS)
wij moeten ook zwijgen want wij hangen hoog aan het kruis en zijn al overwinnaar in CHRISTUS JEZUS .
We mogen ze waarschuwen maar niet oordelen of vervloeken ,Jezus oordeelde OOK NIET .(elke spotter zondaar of goddeloze heeft een ander kruis ,het kruis der verdoeming)
zo kon HIJ het gespot in de woestijn aan van de duivel tegen over GODS GEZAG .
DE wereld hoefde JEZUS NIET ,WANT ZIJN VADER IS EIGENAAR .
HET BROOD(VALSE ILLUSIES) HOEFDE HIJ OOK NIET WANT ALLES IS VAN GOD ,ELK WOORD .
NAAR beneden springen was een duivelse vraag ,ZODAT CHRISTUS BUITEN GOD ging handelen ,GOD HEEFT ALTIJD CONTROLE ,satan loopt altijd achter de tijd aan ...GOD IS IMMERS OOK TIJD ,alleen op ZIJN TIJD EN niet op onze tijd (satans tijd)

slag voor de HEMEL gewonnen ,

WELGELUKZALIG is de man die niet wandelt in den raad(WIJSHEID) der goddelozen, noch staat op den weg der(HARDe en ongenadige) zondaren, noch zit in het gestoelte der spotters)VERVLOEKERS der eigen ziele).

loop dus naar de WELGELUKZALIGE MAN CHRISTUS HIJ bedient jouw op aarde ,laat GOD (H.G)ZIJN WERK DOEN IN je hart.
Zodat je goddelozen ,zondaren en spotters kan ontwijken zoals CHRISTUS dat deed ,hij is tenslotte onze Heelmeester.

dan ben je net als CHRISTUS WEL-GELUK EN ZALIG !
dan ken je de beter  satan weerstaan .

psalm 1 vers 3

 Want hij zal zijn als een boom, geplant aan waterbeken, die zijn vrucht geeft op zijn tijd en welks blad niet afvalt; en al wat hij doet, zal wel gelukken.

WATERBEKEN KOMEN VAN BOVEN ,boom(roept uit naar boven) duid op sterkte in GOD EN ZIJN ZEGEN en Godvrucht voorbrengt ,en onvergangklijk is,alles lukt!

EN VERS 2  Maar zijn lust is in des HEEREN wet, en hij overdenkt Zijn wet dag en nacht.  (OOK DIT WIJST OP CHRISTUS en in ons)

De wet is de HEEREN JEZUS CHRISTUS ,ZIE OP HEM en al je wegen zijn VEILIG.

psalm 1 statenvertalers bedankt!





https://nl.wikipedia.org/wiki/Psalmen   psalmen hebben verbinding ,David zong eigenlijk gelijk al over JEZUS ,zonder het door te hebben al gelijk in  psalm 1 vers 1 ,in de staten vertaling is nagelaten om een aantekening daar over te maken ,wat ik ze nooit kwalijk kan nemen ,is ook moeilijk te ontdekken ,en zeker in die tijden( 16 (eeuw).

 Ps. 119:1  WELGELUKZALIG zijn de oprechten van wandel, die in de wet des HEEREN gaan.

de oprechten wandelen namelijk in CHRISTUS omdat HIJ DE WET DES Heeren is en heeft vervuld .

Alles is in HEM ,de twee psalm heeft een verbinding en psalm 119 118 ook .
In 118 lezen we (vers 14)  De HEERE is mijn Sterkte en Psalm; want Hij is mij tot Heil geweest.
WAT BETEKENT DAT ELKE INSPIRATIE VAN BOVEN AFKOMSTIG IS EN DAVID vervuld is VAN GODS GEEST ,en daardoor profetisch schrijf en zingt ,vol van GODS GEEST EN WIJSHEDEN . (als je met DE HEERE LEEFT dan neemt GOD het over)
ALLES WAT GOED IS KOMT VAN BOVEN ,zo ook het Goede in de psalmen en de vele verwijzingen hoe we in CHRISTUS GEBORGEN ZIJN EN VEILIG(CHRISTUS VOORBEELD VOLGEN ).
DE PSALMEN GAAN OVER DE ZIELESTRIJD met de zonden en met jezelf(FALEN) de wereld en zijn ellende maar ook geluk ,GOD LEEFT MET  je mee ,dag en nacht als JE HEM LIEFHEEFT EN ZIJN WIL LIEF HEBT ,DAT IS DE WET DES HEEREN HEEREN. 
VAAK LIGT DE OORZAAK IN JEZELF ,WE WILLEN NIET LUISTEREN net als met David.

note ; in jeremia 17;7-10 lezen we bijna het zelfde als in psalm 1 


7 Gezegend daarentegen is de man die op den HEERE vertrouwt, en wiens Vertrouwen de HEERE is.(psalm1 vers 1)

8 Want hij zal zijn als een boom die aan het water geplant is en zijn wortels uitschiet aan een rivier, en gevoelt het niet wanneer er een hitte komt, maar zijn loof blijft groen; en in een jaar van droogte zorgt hij niet, en houdt niet op van vrucht te dragen.(psalm 1 vers3)

9 Arglistig is het hart, meer dan enig ding, ja, dodelijk is het; wie zal het kennen?..

romeinen 7 ..paulus zegt:

 14 Want wij weten, dat de wet geestelijk is, maar ik ben vleselijk, verkocht onder de zonde.
15 Want hetgeen ik doe, dat ken ik niet; want hetgeen ik wil, dat doe ik niet, maar hetgeen ik haat, dat doe ik.
16 En indien ik hetgene doe, dat ik niet wil, zo stem ik de wet toe, dat zij goed is.
17 Ik dan doe datzelve nu niet meer, maar de zonde, die in mij woont.
18 Want ik weet, dat in mij, dat is, in mijn vlees, geen goed woont; want het willen is wel bij mij, maar het goede te doen, dat vind ik niet.
19 Want het goede dat ik wil, doe ik niet, maar het kwade, dat ik niet wil, dat doe ik.

10 Ik, de HEERE, doorgrond het hart en proef de nieren, en dat om een iegelijk te geven naar zijn wegen, naar de vrucht zijner handelingen.(psalm 1vers6)














Reacties

Populaire posts van deze blog

joodse psalmen of liederen